TIPS 2

TIPS AMALKAN SUPPLEMENT
TIPS 2 :-
************

Elakkan pengambilan kafein / minuman berkarbonat
------------------------------------------------
☝️ Kepada peminat2 minuman berkafein seperti kopi, nescafe, teh dan juga minuman2 berkarbonat tu, ini ada pesanan khas untuk anda! Kalau rasa tak sanggup nak tinggalkan minuman favourite anda tu, jadi silalah jangan makan supplemen sebab nanti membazir jer. .
☝️ Kafein DAPAT mengganggu proses penyerapan vitamin dalam badan, jadi elakkan kafein 5 jam sebelum/selepas mengambil vitamin yer. TAPI, KESAN YANG ANDA DAPAT ADALAH SANGAT PERLAHAN BERBANDING DENGAN ORANG YANG STOP TERUS MINUM KAFEIN.

** Kalau anda beriya amal makan macam2 jenis supplemen sekali pun, tapi minum plak kafein jawabnya memang tak ke mana lah khasiat supplemen tu sebab dah diserap oleh kafein. .
**Sebab tu lah tak nampak kesan. .

🚫 Untuk pengetahuan korang, milo dan chocolate pun ada kandungan kafein tau. Tapi kandungan kafein dalam milo/coklat sikit je dan masih selamat kalau korang nak amalkan. Tapi kalau boleh elakkan lagi bagus 👍👍. .
**Kalau semua tak boleh nak minum apa je kan? Minumlah air putih baru sihat selamat sejahtera giteewww. Cewahh. Hehe ☺️☺️

No comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in